top of page

Om Mira…

I sæsonen 2019-2020 fejrede Mira Kvartetten ved flere koncerter rundt i landet sit 20 års jubilæum, og ligeledes i 2020 spillede kvartetten en række Beethoven-koncerter i anledning af Beethovens 250 års fødselsdag.

Kvartetten er en af de længst eksisterende aktive strygekvartetter herhjemme i dag. Det mærkes på sammenspillet, som er tæt og præget af stor lydhørhed, og hvor de fire musikere i fællesskab lægger en omhyggelig arbejdsindsats i hvert enkelt musikstykke for at udforske og forfine dets særlige udtryk og karakter. 

 

De mange år har gjort Mira til et fast sammentømret ensemble. Med udgangspunkt i det klassiske kvartetrepertoire – Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert – og det romantiske – Schumann, Brahms, Tjajkovskij, Dvorak – har kvartetten med tiden udvidet den musikalske horisont til også at omfatte mangfoldigheden i det 20. århundredes musik, herunder mange uropførelser af nyere danske komponister.                              

Et andet af kvartettens fokusser er barokmusikken – Henry Purcell og Johann Sebastian Bach, hvor opførelsen af hele ”Die Kunst der Fuge” har været Mira Kvartettens store hjerteprojekt.         Nordisk musik indtager også en vigtig plads i kvartettens repertoire – Gade, Grieg, Nielsen, Holmboe, Blak, Rautavaara, m.fl.  En helt særlig specialitet er Wiener-repertoiret med musik af Schrammel, Lanner og Strauss samt Vincent Stadlmairs egne kompositioner.

IMG_1965.jpeg

Mira Kvartetten er kendt for sin omhyggelige programlægning med anderledes og spændende programsammensætninger, hvor musikværkerne ofte bliver sat ind i helt nye sammenhænge. Mira er også kendt for sin gode publikumskontakt, hvor de formidler deres viden om de spillede værker; desuden har Mira de sidste par år samarbejdet med Søren Ryge Pedersen som fortæller.

Mira Kvartetten har dannet kvintet med en række fremragende og inspirerende musikere gennem årene, bl.a. Bengt Forsberg og Lene Buch Rasmussen (klaver), Jens Schou (klarinet), samt cellisterne Toke Møldrup og - ikke mindst - David Geringas.

Mira Kvartetten har afholdt utallige koncerter herhjemme bl.a. ved Tivoli Festival, Roskilde Schubertiade, Århus Sommerfestival, Vendsyssel Festival, samt mange koncerter for et stort og trofast publikum i musikforeninger, i kirker og på højskoler. Dertil kommer turnéer til udlandet: Østrig, Polen, Sverige og Færøerne. Igennem årene har kvartetten medvirket ved transmissioner i DR , Polskie Radio Katowice samt European Broadcasting Union.

 

Om Mira Kvartetten i øvrigt:

2002 Modtog Lèonie Sonnings Musikfonds stipendium.

2003 Indspillede sin anmelderroste CD med Maurice Ravel og Béla Bartók.

2003-04 Udnævntes til fast amtsensemble i Nordjyllands Amt. 

Siden 2013 Husensemble i Thisted Musikforening.

bottom of page